Sterke Families

Echt kind kunnen zijn begint binnen een gezonde en veilige thuis – en familiebasis! 

Juist midden in de sloppenwijken, waar echte veiligheid vaak ontbreekt, wil JOCUM door het houden van familiedagen investeren in ‘sterke families’. Tijdens deze familiedagen, wordt er door middel van sport en spel en diverse opdrachten gebouwd aan de onderlinge familiebanden en komen families op een ontspannen manier in aanraking met het evangelie.

Investeer jij ook in sterke families en help jij deze familiedagen mogelijk maken in de wijken Pedreira en Cefezal, in Belo Horizonte Brazilië? Dit kan door:

  • Te bidden voor dit project en het werk van de huizen de Lichtende Ster, de Rots en de Zaaier die midden in deze sloppenwijken staan.
  • Ons werk bekend te maken binnen jouw kerk en/of school.
  • Een gift te doen zodat deze familiedagen kunnen worden georganiseerd.

Video

Een verslag van een familiedag:

Elk jaar houden we een familiedag bij Casa Luzeiro. Alle kinderen en volwassenen die deelnemen aan onze wekelijkse activiteiten mogen die dag met hun families komen. Om samen als familie een leuke dag samen door te brengen. Families in Brazilië zien er soms anders uit dat het plaatje dat we in Nederland in ons hoofd hebben. Soms zijn de ouders weinig in beeld en is de oma degene die voor haar kleinkinderen zorgt. In een wijk waar zoveel problemen zijn, zoals drugs, geweld en tienerzwangerschappen, lijkt tijd doorbrengen met je familie geen prioriteit.

En dat terwijl sterke families juist hét verschil kunnen maken in de wijk. Zo’n 35 families, in totaal 120 mensen, deden eind vorig jaar mee met de familiedag. ’s Ochtends was er een gezamenlijk programma, waarin we vanuit de Bijbel uitlegden waarom families belangrijk zijn, we samen zongen en baden en er wat spelletjes gespeeld werden.

Daarna gingen de gezinnen samen aan de slag. Als eerste kreeg elk gezin materiaal om samen creatief aan de slag te gaan. Je zag duidelijk verschil tussen gezinnen die gewend waren om samen dingen te doen of juist niet. Sommige vaders hielden zich afzijdig tijdens de opdracht, anderen wilden precies bepalen hoe de opdracht uitgevoerd wordt. Daarna waren er over het terrein nog zo’n 30 spellen, waarbij de gezinnen zelf mochten kiezen naar welke activiteiten ze gingen. De enige regel was, dat het gezin bij elkaar bleef en samen de spellen deed. Eén kleine regel, die al moeilijk genoeg was voor gezinnen die normaal amper tijd met elkaar doorbrengen. Aan het eind van de dag vertelde één van de moeders, die normaal gesproken 6 dagen in de week werkt, dat dit de leukste dag was die ze in jaren met haar gezin heeft gehad. Een andere moeder vertelde dat ze ruzie met haar man had, waardoor haar man tijdelijk ergens anders woonde. Maar haar zoon had persé zijn vader willen uitnodigen. De familiedag was erg goed geweest voor hun als gezin en ze hebben afgesproken om met elkaar te gaan praten. We hopen dat door deze dag, de families in de wijk weer een stukje sterker zijn geworden en een verschil kunnen maken.

Doneer

Stichting Redding en Herstel wil eraan bijdragen dat er een beweging komt van (jonge) mensen die wereldwijd gaan werken onder kinderen in nood.

Doneer